agronet.com.my (Login Agrobank Online Banking Melalui AGRONet)

Sekiranya anda adalah salah seorang pengguna Agrobank yang selalu pergi ke bank secara fizikal untuk urusan perbankan seharian, kami sarankan anda baca daftar Agrobank secara online. Selepas itu, jangan lupa untuk mohon sekali AGRONet online banking supaya dapat menggunakan agronet.com.my.

Izinkan kami berkongsi cara untuk log masuk AGRONet selepas selesai proses pendaftaran.

 

Login AGRONet di agronet.com.my

Berikut ialah cara untuk log masuk Agrobank online banking:

  1. Layari laman web rasmi AGRONet di sini: https://www.agronet.com.my
  2. Seterusnya, anda akan dibawa ke sini secara automatik: https://www.agronet.com.my/rib/common/Login.do
  3. Ingat, jangan tersilap masuk laman web rasmi Agrobank rasmi iaitu https://www.agrobank.com.my. Ini kerana laman web ini tiada fungsi Internet banking. Hanya sekadar informasi sahaja.
  4. Sekarang, akan akan dapat lihat paparan Welcome to AGRONet
  5. Masukkan username di ruangan Enter your username
  6. Kemudian, sahkan gambar keselamatan anda sekiranya milik akaun anda. Tick “Yes, this is my security image”
  7. Sekiranya milik anda, masukkan password anda dan anda boleh login ke akaun anda.

 

 

Sedikit mengenai AGROnet

Perkhidmatan Perbankan Internet (online banking) AGRONet merupakan perkhidmatan baru yang diperkenalkan Agro Bank sebagai cara untuk memudahkan urusan harian pelanggannya dengan menjalankan transaksi keluar dan masuk wang secara atas talian (online).

Dengan hanya berbekalkan laptop, telefon bimbit dan capaian Internet yang berkualiti, anda akan mendapat full access kepada segala servis yang ditawarkan oleh Agro Bank melalui AGRONet.

Sekiranya anda mempunyai akaun bank Agro Bank dan ingin memulakan perbankan Internet menggunakan servis AGRONet, apa yang harus anda lakukan? Di bawah merupakan langkah-langkahnya.

Langkau artikel ini untuk baca cara daftar AllianceOnlineMyBSN, RHBAffinOnline, Bank IslamHong Leong ConnectCIMB Clicks dan juga Maybank2u.

 

 

 

 

Akhir kalam

Kesimpulannya, Agro Bank sebagai salah satu bank terkenal yang terdapat di Malaysia, juga tidak ketinggalan untuk menyediakan satu aternatif baru dalam menyelesaikan masalah pelanggan untuk melakukan sebarang transaksi wang dengan cepat dan menjimatkan masa.

Dengan AGRONet, masalah berkaitan transaksi wang diselesaikan di hujung jari sahaja.

Bagi anda yang merupakan pelanggan Agro Bank, daftarlah sekarang akaun online banking anda dan nikmati pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan oleh Agro Bank.

Semoga bermanfaat.

Leave a Comment