Wavpay Mahu Beri RM10,000 Sempena Tahun Baru Cina 2023

Sambutan Tahun Baru Cina 2023 yang semakin hampir ini akan menjadi lebih meriah dengan tawaran yang diberikan oleh kerajaan Negeri Selangor. Pihak kerajaan Negeri Selangor menawarkan 2,000 “ang pao” atau “ang pow” elektronik bernilai RM10,000 secara keseluruhan.

Bukan itu sahaja, tawaran ini termasuk sepuluh peranti elektronik bernilai RM3,000 melalui aplikasi e-wallet Wavpay untuk meraikan Tahun Baru Cina. Acara ini akan diadakan di Dataran Kemerdekaan, Shah Alam pada 28 Januari 2023 dari jam 3.30 petang hingga 10.30 malam.

Bagi yang tidak tahu, Wavpay adalah sebuah aplikasi e-wallet yang membolehkan pengguna untuk membuat pembayaran dan transaksi secara dalam talian. Wavpay juga menyediakan pelbagai fungsi seperti pembayaran bil dan lain-lain. Aplikasi ini sangat mudah digunakan dan memudahkan pengguna dalam melakukan transaksi dalam talian, khususnya untuk warga Selangor.

Para hadirin meraikan akan berpeluang untuk menebus “ang pao” elektronik ini yang boleh digunakan untuk membeli barangan yang ditawarkan pada acara tersebut. Selain itu, rakyat juga akan dapat menikmati makanan yang sedap-sedap. Ini kerana kerjasama dengan Hijrah Selangor membolehkan pihak penganjur menyediakan makan malam Tahun Baru Cina untuk sekitar 8,000 hadirin yang bakal hadir pada acara tersebut.

Acara ini juga akan menampilkan pelbagai persembahan yang menarik seperti tarian naga, persembahan dialek, opera Cina tradisional, persembahan drum, jazz, wayang kulit dan koir. Selain itu, terdapat juga 60 kedai-kedai menunjukkan pelbagai budaya, hiasan dan macam-macam lagi. Gerai makanan juga banyak di sana.

Untuk keselesaan pengunjung, Persiaran Bandar Raya berhampiran Dataran Kemerdekaan Shah Alam akan ditutup dari 24 hingga 29 Januari 2023 kerana kerja-kerja pemasangan khemah dan persiapan untuk acara ini.

Walau bagaimanapun, ada beberapa tempat letak kereta berbayar tersedia dan hanya berjarak 50 meter dari lokasi acara. Pengunjung juga boleh menggunakan bas Smart Selangor yang berada di laluan SA01 dan SA02 untuk sampai ke Dataran Kemerdekaan.

Acara ini dijangka akan dihadiri oleh Sultan Sharafuddin Idris Shah, Tengku Permaisuri Norashikin dan Datuk Seri Amirudin Shari serta para ahli majlis dan ketua jabatan.

Jangan lepaskan peluang untuk meraikan Tahun Baru Cina dengan penuh meriah dan juga berpeluang untuk memenangi hadiah yang ditawarkan oleh kerajaan Negeri Selangor.

Sumber: The Star

Leave a Comment