Cara Login Digi OCS (Untuk Semak Akaun & Bayar Bil Online)


Kalau anda salah seorang pengguna Digi tegar yang telah menggunakannya bertahun-tahun lamanya, tentu berpengalaman menggunakan sistem mereka. Untuk orang lama juga, kami akan kongsikan cara login Digi OCS.

Macam-macam perkara boleh buat menggunakan portal ini seperti semak baki dan membayar bil. Namun, ramai yang tidak tahu bagaimana untuk login semula, kerana ada sistem yang baru MyDigi. Izinkan kami berkongsi adakah wujud cara login Digi OCS untuk memudahkan anda semua.

Sebelum itu, apa itu Digi OCS?

Digi OCS online

Untuk makluman semua, ini ialah satu sistem yang hanya eksklusif pada pengguna Digi sahaja. Anda boleh menguruskan akaun Digi anda secara online dan akses pelbagai servis hanya dengan beberapa klik sahaja.

 

Apa lagi boleh buat dengan Digi OCS?

Sebenarnya, ada terlalu banyak.

Kami senaraikan beberapa sahaja iaitu:

  • Semak status akaun
  • Akses servis Digi
  • Bayar bil Digi
  • Reload atau topup akaun prepaid secara online
  • Mudah
  • Langgan e-billing
  • Aktfikan tetapan atau setting tertentu
  • Hantar SMS percuma

 

Bagaimana cara login Digi OCS?

Hasil semakan kami, bila Google kami masih lagi nampak url tersebut, iaitu digi.my/ocs. Namun apabila klik sahaja, ia akan membawakan kita ke laman web MyDigi yang baru.

 

Kenapa tak boleh login Digi OCS?

Seperti yang kami terangkan di atas, kami beranggapakan bahawa ia tidak lagi wujud kerana sistem baru MyDigi telah menggantikan sistem lama.

Sistem baru MyDigi ini lebih cantik dan mudah digunakan. Apa yang anda perlu buat cuma perlu dapatkan ConnectID.

 

Apa yang menarik dengan MyDigi app yang baru?

MyDigi Reward

MyDigi ini memang tak sama langsung dengan Digi OCS. Nampak lebih segar antaramukanya.

Walau bagaimanapun, tak ada beza banyak dengan sistem atau MyDigi app lama, kecuali tentang ganjaran.  Terdapat tiga lapisan keahlian untuk MyDigi Rewards yang baru iaitu:

  • Yellow
  • Gold
  • Platinum

Berbanding dengan Digi OCS lama yang tidak ada apa-apa ganjaran, dengan MyDigi, setiap pengguna Digi akan bermula pada tingkat Yellow iaitu yang memungut sehingga 299 mata dalam tempoh tertentu. Gold pula memungut antara 300 hingga 1,499 manakala Platinum memiliki mata 1,500 dan keatas.

Setiap RM1 yang dibelanjakan keatas bil prabayar ataupun pascabayar, nombor telefon itu akan menerima 1 mata. Berada di tingkat tertentu membolehkan anda menikmati ganjaran eksklusif untuk tingkat tersebut.

Tawaran turut terbahagi dalam beberapa kategori seperti:

  • F&B
  • Shopping
  • Travel
  • Entertainment
  • Wellness
  • Cash Voucher
  • Others

Lebih tinggi tahap anda, lebih banyak ganjaran dan rebat yang boleh ditebus. Fungsi ini tiada dalam Digi OCS.

Tidak perlu daftar apa-apa. Hanya perlu download MyDigi app dari Google Play Store untuk Android, atau Apple AppStore untuk iOS, dan masukkan nombor telefon anda. Tidaklah sesukar mana untuk daftar.

Sedikit selingan, jika anda menggunakan Celcom Xpax, boleh baca di sini untuk mengetahui cara topup Celcom pula.

Semoga bermanfaat.

217 thoughts on “Cara Login Digi OCS (Untuk Semak Akaun & Bayar Bil Online)”

  1. my sim was not connect to network ready .I use the sim before 3months.The reason for I did not use the sim is my phone lost ready.now I buy new phone ready.But my sim no line come.

  2. kenapa tak kuat lain internet saya ni apahal pulak korang bilang kelajuan tertingi ini pulak tak kuat jugak ..ada ka ini tipu muslihat kamu…. jawab soalan saya ni dengan jelas.harap bantu la saya terimakasih

  3. kenapa tak kuat lain internet saya ni apahal pulak korang bilang kelajuan tertingi ini pulak tak kuat jugak ..ada ka ini tipu muslihat kamu…. jawab soalan saya ni dengan jelas.harap bantu la saya terimakasih.0109522561

  4. Assalamualaikum,
    Sy baru guna digi x sampai sebulan tp kenapa nombor sy disekat?? I have calling digi customor servis many time but no one answering it.!! Please check, 0103854347 and reply to me.

  5. pantau line digi belah bota dekat seminggu dah xde line .. bile cll digi ckp upgrid 4g tapi line 3g pon xde …..

  6. saya guna internet package jual RM9 for 1.2 gb weekly .kelmarin baru potong sembilan ringgit. kenapa hari ini potong duit saya lagi?

  7. I already 2 months (Apr’21 & May’21) not received your digi billing by email. I also want to know why mydigi billing account number is different with digi billing account number. Your customer seivice hotline difficult to called.

  8. Saya beli pakej RM200 utk 3 nombor.
    Setiap bln kena cas tambhn.
    Walhal ank saya xlanggan ape2 tapi dicas rm4 utk byk hari jgk.
    Please jgn main kebas duit irg ikut suka yer.

Leave a Comment