Bantuan YBR Sebanyak RM800,000 Untuk Individu Kurang Bernasib Baik

Yayasan Bank Rakyat (YBR) pada tahun 2022 telah mengumumkan bahawa mereka akan memperuntukkan sebanyak RM 800,000 bagi membantu individu yang kurang bernasib baik. Ini merupakan satu inisiatif yang sangat baik dari YBR untuk membantu golongan yang memerlukan. Menurut Pengurus Besar YBR, Syaiful Rizal Abdul Ghani, bantuan ini diberikan untuk meningkatkan kualiti hidup yang lebih baik bagi golongan tersebut.

Dalam usaha untuk mencapai tujuan ini, YBR memberikan bantuan kepada 37,500 individu yang kurang beruntung berbanding individu-individu lain. Bantuan ini dijangka dapat meningkatkan kesejahteraan sosio-ekonomi penerima melalui pembangunan pendidikan, pemerkasaan masyarakat serta bantuan penjagaan kesihatan. Ini merupakan usaha yang besar dari YBR untuk membantu golongan yang memerlukan dan meningkatkan kualiti hidup mereka.

Selain itu, bantuan kepada golongan OKU ini merupakan sebahagian daripada inisiatif yang terkandung dalam peruntukan kepada Pertubuhan Membantu Pesakit Parah Miskin Malaysia yang berjumlah RM28,600. YBR juga berharap bahawa dengan pemberian bantuan ini, ia dapat mengurangkan masalah komunikasi harian yang dialami golongan tersebut.

Menurut Sinar Harian, Syaiful Rizal juga berharap agar pihak lain juga dapat bersikap proaktif dalam memberikan perhatian terhadap golongan OKU yang selalu memerlukan sokongan untuk menjalani hidup yang lebih baik. Ini merupakan satu usaha yang baik untuk membantu golongan yang kurang beruntung dan memastikan bahawa mereka dapat menikmati kualiti hidup yang lebih baik.

YBR akan terus berusaha untuk membantu golongan yang memerlukan dan melakukan inisiatif yang baik untuk membantu masyarakat.

Dalam masa yang sama, YBR akan terus berusaha untuk kenal pasti golongan kurang bernasib baik. Ini termasuk dalam kategori anak yatim, pesakit yang terlantar dan sebagainya.

Leave a Comment