Semakan Program Subsidi Upah PSU PERKESO (2020)


Bagi majikan yang sudah buat permohonan Program Subsidi Upah sebelum ini, kini anda boleh buat semakan Program Subsidi Upah pula. Izinkan kami berkongsi caranya seperti di bawah.

Sedikit mengenai Program Subsidi Upah

Program Subsidi Upah atau Wage Subsidy adalah subsidi upah sebanyak RM600 sebulan yang dibayar kepada majikan bagi setiap pekerja mereka.

Ini adalah terhad kepada 200 orang pekerja sahaja, bagi tempoh maksima 3 bulan.

Program Subsidi Upah adalah untuk majikan yang masih mahu mengekalkan pekerja mereka.

Syarat kelayakan PSU

Ini hanyalah sekadar ingatan bagi majikan. Sila baca kelayakan untuk mohon PSU.

Sila double-check dan jangan terkejut jika permohonan anda gagal.

  1. Pekerja mestilah berdaftar dan mencarum di dengan Sistem Insurans Pekerjaan PERKESO (EIS).
  2. Majikan mestilah membuat akuan syarikat mengalaman penurunan pendapatan sebanyak 50% sejak Januari 2020.
  3. Majikan perlu memastikan mereka tidak membuang pekerja, mengarahkan pekerja mengambil cuti tanpa gaji dan memotong gaji sedia ada pekerja semasa menerima bantuan bagi tempoh 3 bulan tersebut dan 3 bulan berikutnya.
  4. Hanya untuk pekerja yang bergaji RM4,000 dan ke bawah
  5. Terhad kepada 100 orang sahaja bagi setiap majikan terbuka kepada semua sektor.

 

Cara buat semakan Program Subsidi Upah

Semakan Program Subsidi Upah PERKESO

Berikut ialah langkah-langkah unbut buat semakan PSU.

  1. Layari https://psu.perkeso.gov.my
  2. Anda akan lihat PERMOHONAN BULAN PERTAMA dan SEMAKAN PERMOHONAN
  3. Klik SEMAKAN PERMOHONAN
  4. Masukkan Nombor Rujukan semasa buat pendaftaran tempohari
  5. Masukkan E-Mel yang didaftar semasa permohonan
  6. Tekan Cari
  7. Anda akan dapat melihat status permohonan PSU

 

Kenapa gagal permohonan PSU?

Memang ada majikan yang kecewa selepas buat semakan Program Subsidi Upah.

Ada beberapa sebab yang menyebabkan permohonan PSU anda gagal.

Antaranya ialah:

  • Permohonan yang tidak lengkap
  • Permohonan tidak disertakan dengan maklumat yang lengkap dan tepat
  • Dokumen yang diberi adalah dalam format yang salah
  • Majikan tidak memberikan maklumat akaun bank yang betul
  • Majikan tidak boleh menggunakan akaun bank peribadai, sebaliknya mesti menggunakan akaun bank syarikat

 

Hubungi PERKESO

Sebarang pertanyaan untuk maklumat lanjut mengenai Program Subsidi Upah, boleh hubung SOCSO di talian berikut:

  • 03-8091 5100
  • 03-4264 5555
  • 1-300-22-8000

 

Akhir kalam

Cara semak Program Subsidi Upah PSU

Adalah menjadi tanggungjawab majikan untuk terus menjaga kebajikan pekerja.

Jangan sesekali menganiaya pekerja dengan memotong gaji sesuka hati, tidak membayar gaji dan dipaksa mengambil cuti tanpa gaji.

Diharapkan agar perkongsian semakan Program Subsidi Upah PSU ini dapat memudahkan hidup anda sebagai majikan, dan membela hidup pekerja-pekerja anda.

Semoga bermanfaat.

Carian dari Google:

  • MAKSUD SUBSIDI 1200
  • psu semakan
  • semakan psu
  • semakan status permohonan psu

67 thoughts on “Semakan Program Subsidi Upah PSU PERKESO (2020)”

  1. Selamat petang tuan /puan,

    saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 9 April 2020.Hingga hari ini 28 April 2020 belum dapat keputusan. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tentang PSU.

    Terima Kasih.

    Reply
    • Selamat Pagi Tuan/Puan,

      Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 12hb April 2020. No Rujukan 566100 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 8hb May2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut.Email saya [email protected]

      Sekianlah, Terima Kasih.

      Reply
  2. Salam Sejahtera,

    Permohonan saya dibuat pada 22/4/2020. No. Rujukan 2020042200042108. Sukacita sekiranya dapat menerima maklumbalas. Sekian, terima kasih.

    Reply
  3. Selamat petang tuan /puan,

    saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 13 April 2020. no rujukan sudah diperolehi tetapi hingga hari ini 29 April 2020 belum dapat kemasukan wang dalam akaun bank .Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut,

    Terima Kasih.

    Reply
    • Selamat Pagi Tuan/Puan,

      Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 23hb April 2020. No Rujukan 2020042300089016 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 03hb May2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut.

      Sekianlah, Terima Kasih.

      Reply
  4. selamat petang tuan /puan
    saya sudah membuat permohonan psu pada 14 April 20 tetapi tolak sebab permohonan yang tidak lengkap. bagaimana saya boleh buat semakan semula ataupun kemaskini memohanan .

    Reply
  5. Selamat Pagi Tuan/Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 20hb April 2020. No Rujukan 202004200020700 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 30hb April 2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  6. Selamat Pagi tuan /puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 11April 2020 (No Rujukan: 238298).Hingga hari ini 01 May 2020 belum dapat keputusan. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tentang PSU.

    Terima Kasih.

    Reply
  7. Selamat tengahari tuan/puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada 11 April 2020, tetapi terdapat kesilapan nombor pendaftaran perniagaan (SSM) pada butiran majikan. Dokumen sokongan yang diberikan adalah betul. Bagaimana cara untuk mengemaskini nombor pendaftaran perniagaan pada bahagian butiran majikan? Adakah saya perlu membuat permohonan baharu?

    Sekian, terima kasih.

    Reply
  8. Salam Sejahtera,
    Saya telah “lulus” dalam PSU Ruj: 546937dan juga dapat email daripada pekerso pada 17/4, tetapi sampai hari 3/5 masih belum dapat bayaran di akaun saya. Bagaimana saya boleh dapat menyemak tersebut ? Sekian, terima kasih.

    Reply
  9. Selamat pagi tuan/puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada 14 April 2020, tetapi terdapat kesilapan pada alamat email sepatutnya @gmail tapi saya taip @gamail. Dokumen sokongan yang diberikan adalah betul. Saya sudah email ke perkeso alamat email yang betul. Adakah saya perlu membuat permohonan baharu?

    Sekian, terima kasih.

    Reply
  10. Selamat pagi Tuan/Puan.
    Permohonan PSU saya telah dibuat pada 17April 2020 dan No. rujukan 202004170057128.
    Sukacita sekiranya dapat menerima maklumbalas.
    Sekian dan terima kasih

    Reply
  11. Saya Sudah membuat permohonan PSU pada hari bulan 14hb April 2020 ,NO Rujukan 2020041400046048 sudah di perolehi tetap hingga hari ini 4hb May 2020 belum dapat kemasukkan wang dalam bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut? Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  12. Selamat Pagi
    Saya sudah membuat permohonan PSU pada hari bulan April 14, 2020 dan saya sudah terima balasan bahawa permohonan kami telah di luluskan tetapi sampai hari ini ( May 15,2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank syarikat kami. Bagaimana saya boleh meyemak keputusan kelulusan kemasukkan atau perlu membuat kemeskini. Tiada balasan kami terima sehingga kini.
    Terima Kasih

    Reply
  13. Selamat Pagi Tuan/Puan

    Saya sudah membuat permohohonan PSU pada hari bulan April 11,2020 dan saya sudah terima balasan permohonan kami telah di luluskan tetapi sampai hari ini Mei 5,2020 belum dapat kemasukan wang dalam akaun bank syarikat kami.Bagaimana saya boleh menyemak keputusan ini.
    Terima Kasih

    Reply
  14. Selamat malam Tuan/Puan,

    kami ingin mengetahui sama ada bulan kedua kalau gaji sama dengan permohonan pertama, adakah kami kena menghantar permohonan baru lagi?

    Reply
  15. Selamat Pagi
    Saya sudah membuat permohonan PSU pada hari bulan April 14, 2020 dan saya sudah terima balasan bahawa permohonan kami telah di luluskan tetapi sampai hari ini ( May 15,2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank syarikat kami. Bagaimana saya boleh meyemak keputusan kelulusan kemasukkan atau perlu membuat kemeskini. Tiada balasan kami terima sehingga kini.
    Terima Kasih

    Reply
  16. Selamat Pagi Tuan/Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 02hb April 2020. No Rujukan 733507 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 05hb May2020 belum dapat email dan wang kemasukan.Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  17. Wasalam Tuan / Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada 11 April 2020. Saya sudah semak dan sudah LULUS (No Rujukan 261313). Tetapi sehingga hari ini 5 May 2020, saya belum dapat email dan tiada wang kemasukan untuk bulan pertama. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut? saya sudah email anda banyak kali tapi tiada membalasnya. Saya juga sudah menghubungi nombor yang diberikan tapi ada yang nombor tiada dalam talian, satu nombor tidak berangkat dan hotline pun tak dijawab. Sekarang permohonan kali kedua sudah boleh daftar tetapi macam mana dengan permohonan saya yang pertama (April)? Bila wang tersebut akan masuk? Sila bagi penjelasan. Saya amat memerlukan penjelasan kerana majikan sudah bising2. Terima Kaseh.

    Reply
  18. Saya sudah membuat permohonan PSU pada 15hb April 2020. No Rujukan 2020041500034834, 2020041500045106, 2020041500068395 telah saya perolehi dan status lulus., tetapi hingga hari ini 05hb Mei 2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak kemasukan wang tersebut.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  19. Selamat malam tuan/puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pertama pada 17hb April 2020 tetapi tiada nombor rujukan. Saya tidak dapat menyemak status permohonan sebab tiada nombor rujukan. Bagaimana saya boleh menyemak status permohonan atau saya kena membuat permohonan baru?

    Penjelasan tuan/puan adalah amat dihargai dengan secepat mungkin kerana kami ingin membuat permohonan PSU kedua.

    Reply
  20. Salam tuan /puan

    Saya telah pun membuat permohonan SPU yang pertama dan telah pun mendapat email byaran dalam acc.
    Bagaimana saya ingin memohon bayaran kedua

    Reply
  21. Selamat Pagi Tuan/Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 15hb April 2020. No Rujukan 2020041500011660 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 08hb May2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
    • Terima Kasih kepada Tuan/Puan syarikat saya terima email dari pahak Tuan/Puan bagi tau wang telah dimasuk ke bank akaun syarikat saya.

      Reply
  22. Selamat pagi tuan/puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada 22 April 2020, tetapi terdapat kesilapan pada isi No. Kod Majikan sepatutnyaD4200009568V tapi saya silap taip D4502008490Y Dokumen sokongan yang diberikan adalah betul. Saya sudah email ke perkeso ([email protected]) pada 28 April 2020, untuk kemaskini permohonan saya tetapi sampai hari ini saya tidak dapat lagi apa-apa sebarang jawapan daripada pihak tuan.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Sekian, terima kasih.

    Reply
  23. Selamat Pagi Tuan/Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 12hb April 2020. No Rujukan 566110 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 08hb May2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut. Email saya [email protected]

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  24. Selamat Pagi Tuan/Puan,

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 27hb April 2020. No Rujukan 2020042700017246 sudah diperolehi tetapi hingga hari ini 08hb May 2020 belum dapat keputusan samada lulus dan belum menerima wang melalui akaun bank. Semasa semakan didapati permohonan baru sahaja, tiada perubahan.Bilakah saya akan mendapat keputusan tersebut. Jika telephone hotline tiada jawapan.

    Sekianlah, Terima Kasih.

    Reply
  25. Selamat petang! Saya dari sykt. Sun Sung Lee Engineering Sdn Bhd.
    No.Ruj. 2020041500098124 dan saya sudah hantar email ke pada 20APR2020 untuk Penambahan Senarai Pekerja(12).
    di sini ingin membuat semakan status tersebut.

    Reply
  26. Salam sejahtera tuan/puan,
    Saya sudah membuat pemohonan PSU pada 28/4/2020, No rujukan saya
    ialah 2020042400050950.Sampai sekarang 8/5/2020 belum dapat
    kewangan masuk dalam akuan syarikat saya.Bagaimanakah saya dapat tahu
    keputusan kemasukkan wang dalam akuan saya?

    Reply
  27. Dear Sir/Madam

    Minta check my application PSU(12/4/2020).Semak tunjuk bulan April,Mei masih dalam
    (permohonan baru) .Terima Kasih.

    No Rujukan:169968
    Nama Majikan:SENSE HAIRDRESSING
    Email:[email protected]

    Reply
  28. selamat berpuasa semua..Relek sy pn membuat permohonan Perkeso PSU,
    Tengok Tajuk apa blogger sampaikan?
    Kenapa PSU dipohon dan tidak layak.

    Lain2x kena kol sendiri la Perkeso
    Buka website mereka pasti jumpa banyak nombor wassap pegawai mereka.

    boleh cuba email kpd perkeso…

    belum terima duit lg walaupn sudah lulus..Kita tggu la
    sebab permohonan sehingga September 2020.

    Mungkin juga majikan perlu keluarkan duit poket dahulu untuk membayar gaji sblm claim kpd perkeso..selepas itu.siapa tahu?
    sekian.

    Reply
  29. saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 26 April 2020.Hingga hari ini 8 April 2020 belum dapat keputusan. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tentang PSU.Nombor Rujukan : 20200042600078732

    Reply
  30. saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 26 April 2020.Hingga hari ini 8 May 2020 belum dapat keputusan. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tentang PSU.Nombor Rujukan : 20200042600078732.

    Reply
  31. Pihak kami pun masih belum menerima sebarang pembayaran dari pihak Perkeso, saya cuba hubungi melalui telefon, malangnya tak dapat langsung.

    Minta pihak Perkeso beri penjelasan kepada kami yang belum terima.

    Reply
  32. Saya selaku majikan Amir Rudin Enterprise telah membuat permohonan pada 9/4/2020 dan Nombor Rujukannya 428481.Dalam semakan Successfully tapi sampai sekarang masih tiada kemasukan duit bantuan Prihatin Perkeso.Sekian Terima Kasih.

    Reply
  33. Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 15hb April 2020. No Rujukan 2020041500072468 sudah diperolehi tetap hingga hari ini 12hb MAY 2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut….H/P 0122558900

    Reply
  34. Good day Sir,
    – Permohonan PSU telah berjaya diterima
    – Nombor Rujukan: 2020041700091228 (17/4/2020)
    Telah ditolak balik disebabkan Bank Panel Majikan tak sama. Pihak kami telah menghantar emel balasan pada 12/05/2020, sila proses permohonan secepat mungkin,
    Sekian terima kasih.

    Reply
  35. Tuan/Puan,
    Selamat Sejahtera,saya dari Restoran Zim Sum.
    No. kod majikan : C510002059k
    No. Rujukan : 294964
    E-mel yang didaftar : [email protected]

    Dengan dimaklumkan bahawa kami telah memohankan PSU pada haribulan 6/4/2020,tetapi sistem permohanan PERKESO sudah diperbaharui pada 9 April 2020 ,adalah beberapa pembetulah berikut telah saya hantar semula dalam Dokumen sokongan E-mel ini pada haribulan 12/4/2020.
    Namun sampai sekarang kami masih tidak menerima subsidi tersebut dari PERKESO. diharapkan Tuan/Puan dapat menimbangkan perkara ini dan mengatasi masalah ini dengan secepat mungkin. Kerjasama daripada Tuan amat kami hargai.
    Sekian, Terima Kasih.

    Reply
  36. Salam sejahrera.
    Permohonan saya telah lulus, saya telah dapat email tetapi duit tidak masuk dalam account.

    Tolong semakan rujukan saya 2020043000062454
    Terima Kasih.
    0137214121

    Reply
  37. Hi.Tuan
    I received an email from Maybank 2E , mentioned book transfer done-
    Dated 10th May.
    But until today , I still haven’t received the money.

    Reply
  38. Hi Admin PSU,
    Syarikat saya teleh menerima PAYMENT ADVICE PSU 1200 pada haribulan 29/04/2020 ke dalam akaun.

    Berapa lama proses bayaran akan dikreditkan ke dalam akaun setelah menerima payment Advice ?

    Sekian.

    Surong Ak Ebat
    No Rujukan : 2020041700033981

    Reply
  39. Saya sudah membuat permohonan PSU pada haribulan 23hb April 2020. No Kod Majikan saya E1300014911B, sudah diperolehi tetap hingga hari ini 18hb MAY 2020 belum dapat kemasukkan wang dalam akaun bank. Bagaimana saya boleh menyemak keputusan tersebut….H/P 012-6264499

    Reply
  40. Tuan/puan

    Saya telah membuat permohonan PSU pada 23/4/2020 dan telah diluluskan. saya juga telah menerima payment advice pada 6/5/2020 untuk subsidi tersebut, namun sehingga sekarang 18/5/2020 wang tersebut masih belum masuk dalam akaun. Berapa lamakah proses bayaran akan masuk ke dalam akaun setelah menerima payment advice?

    Untuk makluman dimaklumkan bahawa semasa membuat permohonan tempohari saya telah menyertakan nombor akaun dan penyata akaun pribadi saya. Adakah ianya disebabkan masalah ini? atau perlukah saya email semula penyata dan nombor akaun syarikat?

    No rujukan : 2020042300039885
    Payment advice ref.No : MYIT200505683702
    H/P No: 0198386706

    Reply
  41. SALAM…TUAN SAYA TELAH TERIMA ‘ADVISE DETAIL’ UNTUK PEMBAYARAN PADA 14/5/20 DALAM ACCOUNT SYARIKAT. MENGIKUT NILAI BAYARAN HANYA RM6,000.00.MENGIKUT TUNTUTAN PSU 2020 KESELURUHAN PEKERJA BERJUMLAH 6 ORANG….TERCICIR 1 ORANG … TOLONG SEMAK..

    KOD MAJIKAN : D6101002106V
    MAJIKAN : TANDOP JAYA ENGINEERING SDN BHD
    NO TEL : 0194773113
    NO RUJUKAN : 2020042800024381

    TERIMA KASIH WASSALAM.

    Reply
  42. Selamat pagi semua,

    Saya hanya nak share pengalaman saya lakukan semasa membuat permohonan PSU untuk syarikat majikan saya..

    Antara masalah yang dihadapi semasa membuat permohonan PSU :

    1. Permohonan sudah lulus tapi wang tidak dikreditkan dalam akaun bank syarikat. So dari pengalaman saya..apa yang saya nak terangkan kenapa wang tidak dikreditkan ke akaun bank disebabkan wang tersebut dimasukkan secara berperingkat. So kena sabar sebab banyak syarikat lain yang mohon.. Sekiranya terlalu lama, hubungi perkeso atau pegawai khidmat pelanggan perkeso.

    2. Permohonan diterima tetapi terlalu lama untuk distatuskan sebagai lulus. Anda perlu semak semula semua dokumen yang dihantar kepada perkeso..sekiranya semua dokumen betul dan tiada kesalahan..anda perlu semak pembayaran caruman SIP/EIS ..sekiranya anda mempunyai tunggakan pembayaran caruman, anda perlu membayar semua tunggakan terlebih dahulu..jika tidak ada apa-apa tindakan Perkeso untuk meluluskan permohonan PSU anda..anda perlu hubungi pihak Perkeso sendiri..

    3. Permohonan pembayaran bulan pertama lulus dan telah dikreditkan ke akaun bank, bagaimana pula dengan permohonan bulan kedua? Adakah perlu dikemaskinikan semula? Jawapannya tidak perlu dikemaskini kan kerana wang akan automatik dikreditkan dalam akaun syarikat..boleh juga kalau nak kemaskini jika ada perubahan yang hendak dilakukan..pertanyaan lanjut..sila hubungi perkeso atau pegawai khidmat pelanggan perkeso..

    Itu sahaja yang dapat saya kongsikan atas pengalaman saya dalam melakukan permohonan PSU. Saya harap apa yang saya kongsikan ini dapat membantu anda semua. Sekiranya ada pertanyaan berkenaan diatas boleh komen dibawah. Terima kasih.

    Reply
    • Assalamualaikum.

      Tuan/Puan,

      Majikan : Nutrenics Padi Sdn. Bhd.
      Email: [email protected]

      Saya telah membuat permohonan PSU pada 13 Apr 2020. Status telah LULUS lebih dari 3minggu, tetapi duit masih lagi belum dikreditkan ke dalam acc. Hari ini saya semak semula sistem PSU, status permohonan saya tiba tiba pulak “Dalam Proses Lulus”.

      Mohon untuk beri maklumbalas untuk pengetahuan saya untuk tindakan.

      Sekian, Terima kasih.

      Reply
  43. Assalamualaikum W.b.t

    Tuan/Puan ,

    Kod majikan : F9100004841P
    Majikan : Cabaran Indah Sdn Bhd.
    Email : [email protected]

    Saya sudah membuat permohonan PSU pada 14/4/2020 tetapi tiada nombor rujukan. Saya tidak dapat menyemak status permohonan sebab tiada nombor rujukan. Bagaimana saya boleh menyemak status permohonan atau saya kena buat permohonan baru..?

    Harap dapat penjelasan daripada pihak tuan/puan sgera.

    terimakasih.

    Reply
  44. Majikan saya apabila ditanya mengenai perkara ini diorang senyap tanpa khabar apa2..sedangkan kami pekerja bawahan ni diberi cuti tanpa gaji..selama pkp dilaksanakan..anak bini keluarga dan komitment yang perlu kami tanggung macam mana?bila terjadinya masaalah sebegini dimana suara kami sebagai pekerja yang ditindas hendak bersuara?kenapa bantuan yang disalurkan tidak diberi direct kepada pekerja melalui permohonan juga?harap pihak kerajaan perlu teliti ambil tahu setiap inci perkara ni supaya tidak terjadi majikan yang tindas pekerja

    Reply
  45. Askum Tuan/Puan
    Saya telah membuat permohonan pada 28/04/20 kid rujukan PSU 2020042800088683..sehingga kini status Dalam Tindakkan…dlm Bulan April,Mei Dan jun..

    Reply
  46. Majikan saya telah mendapat kelulusan subsidi upah, akan tetapi saya dan rakan2 sebagai pekerja masih tidak mendapat gaji untuk bulan April dan Mei, apakah yang patut kami semua buat supaya majikan membayar gaji kami

    Reply
    • Sepatutnya majikan perlu/wajib bayar gaji pekerja sekiranya permohonan subsidi upah diluluskan..sekiranya majikan tidak membuat demikian, sila hubungi perkeso untuk tindakan selanjutnya

      Reply
  47. PERMOHONAN SAYA BULAN APRIL SUDAH DITERIMA TAPI UNTUK MAY DAN JUNE MASEH DALAM TINDAKAN . HARAP DI PERCEPATAKAN BAYARAN UNTUK MEMUDAHKAN MAJIKAN MEMBAYAR GAJI PEKERJA…

    Reply
  48. saya nak tanya , jika status “dalam tindakan” adakah status permohonan sedang di proses atau tidak? permohonan telah dilakukan pada 24 april lagi, daripada status ‘permohonan baru’ hari nie saya cek status telah berubah ” dalam tindakan”. mohon pencerahan terima kasih.

    Reply
  49. Status permohonan psu bulan kedua menunujukkan bayaran diterima tetapi belum menerima emel dari Maybank, adakah bayaran akan dikredit ke bank akaun

    Reply
  50. Tuan/Puan,

    Permohanan kami pertama dapat kesilapan dam BRN No. Permohonan pertama telah dibetulkan dan bayaran pertama telah diterima. Permohonan kedua & ketiga automatik mengangkat butir-butir dari permohonan pertama termasuk BRN yang salah. Emal sudah hantar untik permintaan memaskini BRN no tetapi tidak ada tindakan hingga sekarang. Apa langkah yang kena kami buat supaya BRN nombor dibetulkan?

    Reply
  51. Perluasan PSU di bawah PENJANA pengumuman YAB P.M pada 5 Jun 2020
    Soalan ini berkaitan dengan tambahan 3 bulan seterusnya. perlukah saya kemukakan permohonan baru ? Bagaimana saya hendak buat permohonan tersebut.
    Harap dapat penjelasan ,untuk tempoh lanjut 3 bulan lagi

    Reply
  52. Tuan / Puan,

    Selamat pagi! Status untuk bayaran ketiga PSU syarikat saya sudah tidak dapat disemak atas laman perkeso dan apabila saya tekan ‘Semakan Permohonan’ dan ‘Kemaskini Permohonan’ dikatakan tiada rekod, bagaimanakah saya boleh tahu bila akan dapat bayaran tersebut dan berapakah amaun akan disubsidikan?

    Reply

Leave a Comment