16 thoughts on “Cara Register MySejahtera Untuk Syarikat (Premis Perniagaan)”

    • Kalau melalui mysejatera…pelanggan yg dah check in kat premis kita biasanya hanya KKM yang tahu bila ada kes baru…KKM akan hubungi setiap orang yg pernah berurusan disesuatu premis tersebut.Kalau untuk kegunaan kita sendiri untuk check pelanggan yg pernah masuk ke premis kita.Saya cadangkan tuan gunakan google form.Go to google…cari google form…isi apa-apa maklumat yg tuan kehendaki berkaitan pelanggan tuan..Kemudian copy and paste url tersebut…save kan dan paste ke qr code generator(app)..dan printkan qr code tersebut.Bila ada mana-mana pelanggan yg dah check in..kita boleh lah check di excell dgn pastekan url tersebut.Di situ akan ada segala butir2 yg tuan perlukan dari pelanggan.Maaf kalau saya silap.
      Tuan boleh hubungi saya melalui e mail saya utk lebih lanjut.

      Reply
  1. salam. Hai saya nak tanya.

    1- Jika di ‘entrance’ kompani sudah melakukan Mysejahtera ”scanning” ,
    dan di dalam kompani terdapat ruang servis yang berbeza, adakah setiap ruang servis perlu melakukan ‘scanning’mysejahtera juga?

    2 – jika perlu, bagaimanakah cara untuk mencipta qr code & siapakah yang boleh mendapat aksess untuk memeriksa sejarah kedatangan pelanggan kami?

    terima kasih.

    Reply
    • Mohon saya cuba menjawab soalan puan.Maaf kalau saya silap.
      Utk soalan pertama…yg terbaru arahan kerajaan mana2 premis yg dah ada mysejahtera…pelanggan cuma dikehendaki scan cuma sekali sahaja sewaktu mula entrance..walaupun lain2 unit atau bahagian atau cawangan atau lain2 premis masih dlm bangunan yang sama.

      Utk soalan kedua ..puan boleh gunalan google form untuk buat qr code dan semakan pelanggan puan
      Cara nya pergi ke google form..Isi maklumat pelanggan yg puan perlukan..Copy and paste url tetsebut ke qr code generator(boleh dapati melalui google search).Save kan url tersebut dan print.Bila ada mana2 customer yg check in gunakan qr tersebut..puan boleh check melalui excell dgn syarat copy and pastekan url tersebut ke excell.

      Reply
  2. salam. Hai saya nak tanya.

    1- Jika di ‘entrance’ kompani sudah melakukan Mysejahtera ”scanning” ,
    dan di dalam kompani terdapat ruang servis yang berbeza, adakah setiap ruang servis perlu melakukan ‘scanning’mysejahtera juga?

    2 – jika perlu, bagaimanakah cara untuk mencipta qr code & siapakah yang boleh mendapat aksess untuk memeriksa sejarah kedatangan pelanggan kami?

    terima kasih.

    Reply
  3. Kalau buat bisnes car rental dan hantar kenderaan kepada pelanggan macamana?boleh ke diangkut barcode tu kehulu kehilir

    Reply

Leave a Comment