24 thoughts on “Cara Register MySejahtera Untuk Syarikat (Premis Perniagaan)”

    • Kalau melalui mysejatera…pelanggan yg dah check in kat premis kita biasanya hanya KKM yang tahu bila ada kes baru…KKM akan hubungi setiap orang yg pernah berurusan disesuatu premis tersebut.Kalau untuk kegunaan kita sendiri untuk check pelanggan yg pernah masuk ke premis kita.Saya cadangkan tuan gunakan google form.Go to google…cari google form…isi apa-apa maklumat yg tuan kehendaki berkaitan pelanggan tuan..Kemudian copy and paste url tersebut…save kan dan paste ke qr code generator(app)..dan printkan qr code tersebut.Bila ada mana-mana pelanggan yg dah check in..kita boleh lah check di excell dgn pastekan url tersebut.Di situ akan ada segala butir2 yg tuan perlukan dari pelanggan.Maaf kalau saya silap.
      Tuan boleh hubungi saya melalui e mail saya utk lebih lanjut.

      Reply
  1. salam. Hai saya nak tanya.

    1- Jika di ‘entrance’ kompani sudah melakukan Mysejahtera ”scanning” ,
    dan di dalam kompani terdapat ruang servis yang berbeza, adakah setiap ruang servis perlu melakukan ‘scanning’mysejahtera juga?

    2 – jika perlu, bagaimanakah cara untuk mencipta qr code & siapakah yang boleh mendapat aksess untuk memeriksa sejarah kedatangan pelanggan kami?

    terima kasih.

    Reply
    • Mohon saya cuba menjawab soalan puan.Maaf kalau saya silap.
      Utk soalan pertama…yg terbaru arahan kerajaan mana2 premis yg dah ada mysejahtera…pelanggan cuma dikehendaki scan cuma sekali sahaja sewaktu mula entrance..walaupun lain2 unit atau bahagian atau cawangan atau lain2 premis masih dlm bangunan yang sama.

      Utk soalan kedua ..puan boleh gunalan google form untuk buat qr code dan semakan pelanggan puan
      Cara nya pergi ke google form..Isi maklumat pelanggan yg puan perlukan..Copy and paste url tetsebut ke qr code generator(boleh dapati melalui google search).Save kan url tersebut dan print.Bila ada mana2 customer yg check in gunakan qr tersebut..puan boleh check melalui excell dgn syarat copy and pastekan url tersebut ke excell.

      Reply
  2. salam. Hai saya nak tanya.

    1- Jika di ‘entrance’ kompani sudah melakukan Mysejahtera ”scanning” ,
    dan di dalam kompani terdapat ruang servis yang berbeza, adakah setiap ruang servis perlu melakukan ‘scanning’mysejahtera juga?

    2 – jika perlu, bagaimanakah cara untuk mencipta qr code & siapakah yang boleh mendapat aksess untuk memeriksa sejarah kedatangan pelanggan kami?

    terima kasih.

    Reply
  3. Kalau buat bisnes car rental dan hantar kenderaan kepada pelanggan macamana?boleh ke diangkut barcode tu kehulu kehilir

    Reply
  4. sy nak tambah location di acc mysejahtera. di situ pun ad mention “Notis: Anda boleh menambah lokasi lain” tp bila sy nk print out, ad 2 nama pula dkt 1 QR code. bagaimana ya?

    Reply
  5. saya dah register my sejahtera dan ingin memdapatkan bar code tapi bila login diberitahu masih blo mendaftar..pada hal saya sudah pun mendapat email mengatakan sudah berdaftar dan akaun aktif. macamana harus saya login untuk mendapatkan bar code untuk permis perniagaan itu. mohon penjelasan tindakan selanjutnya. terima kasih.

    Reply
  6. Saya ingin mendaftar My Sejahtera, kami menjalankan outdoor senaman sahaja, tapi dalam aplikasi salah satu soalan – premise catogory, Patut saya memilih Other untuk pendaftaran saya sebab kami hanya outdoor senaman sahaja.
    Harap boleh dapat bantuan pihak tuan.
    Sekian terima kasih.

    Reply
  7. Premis saya mengunakan qr code mysenjahtera lama. Macam mana nak update qr code lama ke baru yang ada alamat di bawah nama premis,

    Reply
  8. Selamat sejahtera dan selamat pagi, tuan.

    Saya terdaftar Mysejahtera untuk syarikat saya dengan menggunakan nombor handphone personal, sekarang saya sendiri tidak dapat daftar Mysejahtera untuk kegunaan sendiri. Apa cara untuk menukar nombor perseorangan itu ke nombor syarikat, tolong tunjuk cara, terima kasih!

    Reply
  9. Premis Perniagaan saya mengunakan qr code mysenjahtera lama. Macam mana nak update qr code lama ke baru yang ada alamat di bawah nama premis,

    Reply
  10. unit SEWA premis peninagaan saya belum beroperasi tetapi terdapat syarikat lain yang guna unit ini sudah beroperasi dan telah mendafter my sejahtera aplikasi di pintu masuk , adakah saya perlu mendaftar lagi my sejahtera apps

    Reply

Leave a Comment